Ontdek het CustoCentrix 2023 jaar in een paar cijfers!
CustoCentrix 2023 jaar
in een paar cijfers.

Beste partners,

Het is altijd een interessant moment om de resultaten van een jaar te consolideren door ze te vergelijken met het voorgaande jaar. Wat een evolutie! Bijna alle tellers zijn verdubbeld, van de geregistreerde omzet tot de behouden omzet, die in 2023 de grens van 3 miljard overschrijdt. We zien dit elke maand intern en het gebruik van eID is de afgelopen jaren toegenomen. Voor het eerst in onze geschiedenis hebben we elke maand van het jaar minstens 1 miljoen unieke Belgen geregistreerd die het systeem gebruiken in een verkooppunt van een Freedelity-partner. Het is een revolutie in wording en mijn team en ik zijn er trots op dat we er elke dag deel van uitmaken in België en, hopelijk, binnenkort ook buiten onze grenzen.

Tot slot is het aantal gebruikers van het platform het enige cijfer dat minder groeit dan in 2022. De groei is 'beperkt' tot een schamele 200.000 nieuwe registranten. Dit is ook een trend in de markt en het eerste teken van een vorm van 'verzadiging'. Ook al is er nog een enorme ruimte voor groei in België, we kunnen zeggen dat we er sinds 2009 in geslaagd zijn om bijna de hele werkende bevolking van België te bereiken, van noord tot zuid, van oost tot west. Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder jullie vertrouwen door de jaren heen. Maar vergis je niet, ook al is de totale groei in consumentenwerving wat vertraagd, het aantal contactpunten voor elke consument is sterk gestegen.

Zoals we aan het begin van 2023 hebben besproken, gebeurt er in de retailsector een aantal dingen op het gebied van reclame, de beroemde Retail Media. Het landschap begint langzaam vorm te krijgen. En ook al loopt België achter op dit gebied, initiatieven beginnen vorm te krijgen en 2024 zou een jaar moeten worden van experimenteren en versnellen in deze markt, die nu al kolossale bedragen vertegenwoordigt over de Atlantische Oceaan. Voor bijna alle spelers op de markt betekent dit een juridische revisie en een nieuwe verzameling toestemmingen. En zoals altijd staan we klaar om u tijdens het hele proces te ondersteunen, dus aarzel niet om contact op te nemen met ons team!

Bepaalde gedragingen zijn aan het veranderen of versnellen ook, maar niet altijd op de manier die de experts hadden voorspeld. E-commerce, bijvoorbeeld, heeft iets te lijden gehad sinds het einde van COVID, met een geleidelijke terugkeer naar het verkooppunt voor bepaalde aankopen, maar niet in alle sectoren. Advies en de directe beschikbaarheid van bepaalde producten behouden dus duidelijk hun toegevoegde waarde, en dat is uitstekend nieuws.

Tot snel,

Sébastien Buysse
CEO

Enkele cijfers uit 2023

•••

Het CustoCentrix 2022 jaar in een paar cijfers

Wil je meer weten?
Klik op de knop hieronder en ontdek alle cijfers voor 2023.

Ontdek hier
CustoCentrix : een nieuwe generatie
Consumer Data Platform, 100% voor retail.